Vinohradský dětský den

V sobotu 1. června proběhl v pořadí již čtvrtý Vinohradský den. A jak již tradičně jsme jej uspořádali společně se spolkem Plus pro vinohrady a restaurací Hattrick. Svůj stánek zde také měla všeobecná zdravotní pojišťovna ČR, která se zapojila do systému soutěží pro děti. Velmi jim také děkujeme za prezentaci a spolupráci. Dále zde bylo po celou dobu k dispozici policejní auto i s policisty a naše jednotka si připravila stanoviště zdravovědy, kde se děti dozvěděly jak mohou zachránit člověka a poskytnout první pomoc. Drobnosti také rozdával zástupce OHLA ŽS.

Veškeré práce však byly započaty v dopoledních hodinách, bylo nutné nachystat stanoviště, hudbu, ceny… Soutěže odstartovaly ve 14 hodin za pěkného počasí a děti si vyzkoušely opičí dráhu, zapojování a rozpojování hadic, shazování kostiček, malování či luštění, hašení domečku a chůzi po deskách. Odměnou jim po splnění byly krásné ceny od našich partnerů, ale také balónek nafouklý heliem.

Od 16 hodiny začal program s ukázkami. Nejprve se nám předvedla přípravka s požárním útokem a štafetou. Dále pak přijel hasičská jeřáb a přesunul ,,nepojízdné“ auto z trávy na chodník. I hasičský žebřík ukázal svoji délku, a i když už si s námi počasí začalo trochu hrát, tak nás z velké výšky ovlažil vodou. A pro všechny kteří i tento drobný deštík přečkali byla nachystána ohnivá koule v podobě rozžhaveného oleje. A v úplném závěru se děti dočkaly i všemi očekávané pěny.

Tímto chceme poděkovat všem účastníkům, tedy pomocníkům nejen z řad hasičů, rodičům, dětem na stanovištích, členům jednotky, přípravce, ale i všem partnerům, kteří nám poskytli krásné ceny. Děkujeme: Reda, HZS Jihomoravského kraje, Městská policie Brno, oficiální stránka, SAKO Brno, Direct auto, VZP ČR, OHLA ŽS