Okresní kolo hry Plamen a Dorost

O víkendu 18. a 19. května proběhlo okresní kolo hry plamen a okresní kolo Dorostu, které přineslo řadu překvapení v podobě cinkajících medailí. Soutěž po oba dny probíhala ve Šlapanicích.

Mladší žáci soutěžili jako každý rok ve třech disciplínách: štafeta 4×60, štafeta dvojic, požární útok. Starší ještě navíc v PÚ CTIF. V neděli pak dorostenci závodili také ve třech disciplínách, a to 100 metrů s překážkami, 100 metrů s ,,hasičákem“ a požární útok. Dorostenci se navíc dělí na družstva a jednotlivce ve třech věkových kategoriích.

U mladších žáků probíhal velký boj o vítězství. Po dvou disciplínách byli na děleném prvním místě a rozhodnout měl už jen požární útok. Na něm naši závodníci zachovali chladnou hlavu a po parádním čase jsme mohli slavit obhajobu prvního místa.

Ve starší kategorii nás zastupovalo 19 odhodlaných mladých sportovců rozdělených do týmů A a B. S týmem A jsme zopakovali naprosto stejný výsledek jako v posledních třech letech a s prvním místem z každé disciplíny jsme si zařídili postup na krajské kolo Plamene, které se bude odehrávat ve Vyškově. Náš tým B nezůstal ve stínu svých kolegů a v nabité konkurenci do poslední chvíle bojovali o druhé místo, které jim bohužel uteklo o pouhý bod. Nakonec se umístili na krásném třetím místě.

V neděli jsme měli zástupce chlapců v jednotlivcích kategoriích a složili jsme i tým. Soutěž začala 100 m s překážkami, poté se pokračovalo v soutěži 100 m s ,,hasičákem“. I zde se nám velmi vedlo a padaly krásné časy. Touto disciplínou skončila soutěž jednotlivců a výsledky byly následují:

Starší dorostenky: 1. Klárka Malíková 2.Nelča Kratochvílová

Střední dorostenci: 2. Váša Košinar 5. Martin Pavlík

Starší dorostenci: 1. Ondra Novák 2. Pavel Kyněra

Jako poslední si tým chlapců zaběhl ještě požární útok. Přes drobné chybičky skončili na útoku druzí, avšak po celkovém sečtení bodů ze všech disciplín si náš chlapecký tým odnáší zlato a také postup na kraj. V rámci jednotlivců též postupují první 3 z každé kategorie, to znamená, že na krajském kole ve Vyškově budeme mít velké zastoupení našich závodníků.

Držte nám palce v sobotu 8. a neděli 9. června na krajském kole hry Plamen a dorostenců ve Vyškově.

https://photos.app.goo.gl/njZCrC6myy5mbrmf8