Naše jednotka v květnu

Naše jednotka 3.května ve večerních hodinách vyrazila zasahovat na požár chaty v naší městské části. Požár uhašen, všichni naši členové ukončili výjezd bez úrazu.

V pátek 17.května si někteří členové naší jednotky podvečerní hodiny zpříjemnili lezeckým výcvikem v Salesiánském středisku mládeže Brno na Kotlanové ulici (Salesko). Většina přítomných překonala sama sebe a svůj strach z výšek. Potrénovali si některé uzly, jištění i slaňování. Za poskytnuté zázemí moc děkujeme.

V pondělí 20.května jsme si společně s jednotkou HZS Jihomoravského kraje ze stanice Líšeň trochu okořenili cvičný požární poplach v ZŠ a MŠ Didaktis . V 10:30 se rozeznělo pískání na píšťalku a volání ,,HOŘÍ” na chodbách v budově ZŠ Bzenecká. Děti i personál se musel ihned evakuovat ven z budovy na určené shromaždiště. Při příjezdu hasičských vozidel a linoucím se kouři od šaten zatrnulo i zkušeným paním učitelkám. Nakonec vše dobře dopadlo a i paní uklízečky byly zachráněny! Pro děti i dospělé jsme připravili doprovodný program v podobě nejrůznějšího hašení. Věříme, že se všem akce líbila.