Poslední soutěž školního roku a rozlučka před prázdninami

Poslední soutěž tohoto roku v Brně – Slatině se nám opravdu vydařila!

Hned ráno se na start postavily děti z přípravky. Soutěžily s nadšením a to dokonce se dvěma týmy a s velkým náskokem vyhrály krásné první a druhé místo.

Jako obvykle, dále následovala kategorie mladší žáků. Jelikož tohle byla poslední soutěž ve školním roce, závodit přijeli opravdu všichni a mladší žáci tedy soutěžili se třemi týmy. ‘Áčko’. a jejich pokus vypadal opravdu nadějně, ale stres zapříčinil drobnou chybu a tak se neumístili na medailové pozici. ‘Béčko’ si dokázalo vybojovat krásné čtvrté místo a ‘Céčko’ skončilo na dvanáctém místě.

Starší žáci přijížděli do Slatiny ve vedení v brněnské lize. Aby i tento rok získali putovní pohár, museli vyhrát první místo. Pro hodně dětí ze starších to byly úplně poslední závody za tuto kategorii, a tak na rozloučenou chtěly ukázat, že jsou nejlepší. Stejně jako v mladších i zde nás reprezentovaly tři týmy. Všem třem však vůbec nevyšel první pokus a všechen zrak se tedy upínal na druhé pokusy. V nich jsme ukázali, že jsme oprávněně brněnské jedničky, když naše ‘Céčko’ doběhlo první a hned za nimi skončilo ‘Áčko’. ‘Béčko’ nakonec i přes velice krásný čas skončilo páté. V brněnské lize končíme na prvním místě a po roce obhajujeme putovní pohár.

Nakonec se ukázalo i naše dorostenecké družstvo. Tým složený z těch nejlepších z nejlepších opět zaběhl úžasný čas a vyhrál první místo. A jelikož jsou opravdu skvělí a v tomto roce zvítězili na každé soutěži, stejně jako starší vyhráli brněnskou ligu a získali tím putovní pohár.

Po soutěži nás čekalo tradiční ukončení školního roku, na kterém jsme oslavili končící sezónu. Letos byla velká účast rodičů, kteří si mohli vyzkoušet požární útok tak, jak ho běhají jejich ratolesti. Maminky napekly, za což jim moc děkujeme a taktéž moc děkujeme panu Jiří Karásek za zmrzliny pro děti, které nám nechal přivést.

Všem moc děkujeme za přízeň a podporu po celý rok a doufáme, že ten příští bude ještě úspěšnější.

Velké díky také patří všem vedoucím, instruktorům a dalším, kteří celou sezónu trénovali s dětmi a starali se o to, aby naše hasička fungovala tak, jak má.