Krajské závody II

V neděli 18.6. se na stadionu VUT konalo dlouho očekávané krajské kolo šedesátek. Reprezentovalo nás celkem 13 dětí, které postoupily z okresního kola.

Ráno nastoupila ve třetím rozběhu naše jediná závodnice z kategorie mladší dívky. Odhodlaná Terka byla připravená ukázat, že je prostě nejlepší. V prvním pokuse měla menší problém s hadicí a byl jí udělen neplatný pokus, ale toho se vůbec nezalekla a v druhém pokuse proletěla cílem s neskutečným časem 15:67, což byl také její osobní rekord a díky tomuto času si domů odvezla stříbrný pohár a postup do republikového kola.

Dále přišla na řadu naše nejzastoupenější kategorie – mladší kluci. Nejdříve se se startovním číslem 2 připravil Jára. Náš šampión jako vždy předvedl perfektní výkon, který mu zařídil třetí místo a postup na MČR. Po něm vyběhl Tom. Stejně jako Kuba, Vojta a Fanda statečně zabojoval a všichni čtyři skončili na úctyhodném místě.

Potom přišel čas na to, aby se předvedly naše starší holky. Anežka s dvojkou na zádech také doufala, že se přidá k Terce s Járou. Bohužel se zde ukázala krutost požárního sportu a po dvou nepovedených pokusech skončila mimo postupové pozice. Anička s Johankou předvedly krásné výkony a umístily se kolem poloviny startovního pole.

Celý den úspěšně zakončili starší kluci. Už třetí závodník z našeho sboru s číslem dva, tentokrát Matěj, se připravil vytřít divákům zrak. Již v prvním pokusu zaběhl čas, po kterém by toužila spousta závodníků a se kterým by bez problému postoupil na MČR. Jenže to mu nestačilo, v druhém pokusu proletěl dráhu sprintem, čas si vylepšil na neskutečných 12:38 a vyhrál úžasné první místo. Martin, Vašek i Franta do svých pokusů dali vše, a přestože někteří byli svými výkony zklamaní, předvedli co v nich bylo a zaběhli si krásné časy.