Krajské závody

V sobotu 10.6. pro naše starší žáky přišla nejočekávanější soutěž letošního roku. Na stadionu VUT Pod Palackého vrchem. se konalo krajské kolo soutěže Plamen.

Reprezentovalo nás 10 dětí. Po trénincích se rovnou přešlo na štafetu 4×60. I přes to, že je to jedna z našich nejlepších disciplín, se nám první pokus příliš nepovedl a ten druhý ani třetí (opakovaný) čas 42,85 nevylepšil. Umístili jsme se tedy až na 5. místě.

Dále přišla na řadu štafeta CTIF. Nečekaně jsme se ale umístili po krásném výkonu na třetím místě.

Poté přišla štafeta dvojic. Plní odhodlání zlepšit si dosavadní výsledky jsme nastoupili na start. Do pokusu jsme dali vše, co v nás bylo a neuvěřitelným časem 48,66 jsme si vybojovali první místo v této disciplíně.

Po obědové pauze jsme se přesunuli na travnatý povrch s požárním útokem CTIF, ve kterém jsme se i přes neúspěch v prvním pokuse nakonec dokázali umístit na třetím místě.

Celý den zakončila královská disciplína – požární útok. Předvedli jsme bojovný výkon a s neznámou mašinou jsme vybojovali 2. místo, které nás v konečném pořadí vyneslo na pěkné 3. místo.

V neděli 11.6. byla spuštěna soutěž pro dorostence. Soutěžilo se ve družstvech i v jednotlivcích a naši závodníci u toho nemohli chybět.

Za okres Brno-město složil tým dorostenek SDH Ořešín, kam jsme zapůjčili jednu z našich závodnic Nelu Kratochvílovou. Holky měly svůj den a zabodovaly hned v úvodu štafetou 4x100m, kterou vyhrály! I v ostatních disciplínách předvedly výkony za které se nemusejí stydět a nakonec z toho bylo krásné celkové 3.místo.

Za střední dorostenky jednotlivkyně se za náš sbor postavila na start Klára Malíková a ve dvou disciplínách zaznamenala 3 nové osobní rekordy. Zlepšovala se každým pokusem a v disciplíně 100m s překážkami skončila na 4.místě a v běhu s přenosným hasičákem dokonce 2.místo!

Další závodník s velkými ambicemi byl Ondřej Novák. V běhu na 100m s překážkami skončil na 3. místě a v běhu na 100m s přenosným hasícím přístrojem vybojoval dokonce 2.místo!

Našim posledním závodníkem byl Filip Pišan, kterému se příliš nedařilo. I tak si Filip závody užil a mohl se radovat s krásného 12.místa.