Úspěšný start sezóny v požárním útoku v Brně – Bohunicích

V sobotu 13. května jsme v Bohunicích zahájili letošní sérii požárních útoků. Na soutěž jsme přijeli v hojném počtu a s velkým očekáváním. Jelikož se kvůli nepříznivému počasí a velkému počtu družstev zrušily druhé pokusy, museli jsme zaběhnout nejlepší čas napoprvé.

Naše oba týmy mladších předvedly skvělé výkony i přes to, že někteří se disciplínu učili jen krátce. První tým zaběhl čas 21:42, se kterým se umístil na úctyhodném třetím místě. Druhý tým, složen výhradně z nováčků, měl jen o něco málo horší čas, a proto se umístil na krásném 7. místě.

Starší žáci taktéž soutěžili se dvěma týmy. První tým ukázal proč právem patří k naprosté špičce, když tuto disciplínu dokázal zaběhnout za neuvěřitelný čas 14:37, který je nejrychlejší za celou historii našeho sboru. Tento výkon je samozřejmě dostal na první místo s náskokem necelých pěti sekund. Druhému týmu se také dařilo a i přes menší chyby, které se v pokusu objevily, dokázal vybojovat parádní třetí místo.

Na soutěži nás taktéž reprezentovali naši dorostenci a dorostenky na unikátní disciplíně zvané pětiboj. Sami nevěděli co mají od závodu očekávat, ale bojovali jako lvi a v součtu dvou disciplín si taktéž odvezli krásné třetí místo.

Nakonec si tedy z Bohunic odvážíme tři bronzové poháry, jeden zlatý pohár a také první místa v brněnské lize.