Dorostenecké závody v květnu

Dorostenci jsou v našem sboru specifická skupina, a to nejen, že některé závody mají jiná pravidla, ale také proto, že ne každý žák má zájem postoupit do kategorie dorostenců. Proto také je tato skupina nejméně početná, na druhou stranu již vybraní starší žáci i žákyně mohou závodit za dorostence či dorostenky. Jsme na ně patřičně hrdí a těší nás jejich úspěchy

V měsíci květnu se zúčastnili několika závodů většinou v běhu na 100 metrů s překážkami.

První závody proběhly 1. května ve Velkých Opatovicích v běhu na 100 metrů s překážkami a v běhu na 100m s hasičákem. Po dubnové soutěži, kde již někteří nabrali první zkušenosti se pustili do závodů s elánem a jistotou. Za dorostenky nás reprezentovala Klárka, která výrazně překvapila a oba pokusy na 100 metrů zvládla s úžasným časem, který ji ihned posunul na 1. místo a stejným způsobem zvládla i druhou disciplínu. Moc gratulujeme. Jako druhá dorostenka byla Nela, s krásným 12-tým místem. Za dorostence nás reprezentovali Ondra, který se celkově umístil na 3. místě, dále 12-tý Martin a hned za ním i Váša.

Další závody proběhly 6. května v Třebíči, jednalo se o soutěž v rámci série závodů Českého poháru, tzv. Třebíčskou stovku. Závodníci se poprali s velkým počtem závodníků a velkou konkurencí. Ondra, Klárka i Nela se za své výsledky nemuseli stydět.

V Mistříně jsme své dovednosti ukázali 8. května. Opět se děvčata ukázala v pozici bojovnic a ve velké konkurenci se obě dostaly na přední pozice , a to Klára se umístila 4-tá a Nela 6-tá. Za dorostence nás reprezentoval Ondra a i přes spadené hadice jej výkony posunuly na třetí místo.

13. května nesmíme zapomenout na již v jiném článku zmiňovaný dorostenecký pětiboj v Brně – Bohunicích.

21.5. proběhly okresní závody ve Šlapanicích na kterých nás reprezentovali 4 závodníci v běhu na 100 metrů s překážkami a v běhu na 100m s hasičákem. Opět nás dorostenci nezklamali a odvážíme si několik medailí. Za dorostenky Klárka převálcovala veškerou konkurenci a v obou disciplínách byla první, hned za ní na druhém místě s úžasnými výsledky byla Nela. Za dorostence taktéž převálcoval veškerou konkurenci Ondra a v obou disciplínách byl první. Ani Filip nezklamal a umístil se na celkovém 3. místě. Nela navíc doplnila družstvo dorostenek z SDH Ořešín a pomohla tak k jejich vítězství a postupu do Krajského kola. Všichni postupují na krajské závody, které proběhnou v červnu.

Ještě jednou všem děkujeme za reprezentaci a gratulujeme k skvělým výsledkům.