Závody v Mistříně

V pondělí 8. května byl sice státní svátek, ale ani to nás nezastavilo od reprezentování našeho sboru mimo Brno. Vydali jsme se totiž na šedesátky a stovky do Mistřína.

Jako první na mistřínský tartan nastoupili mladší kluci Jára a Tom. Hned začátkem soutěže Jára nevěřícím divákům z ostatních sborů ukázal, jak se takové šedesátky běhají. Jako jediný z jeho kategorie totiž zaběhl patnáctkový čas, kterým se pak mohl chlubit na stupínku vítězů se zlatou medailí. Po něm se připravil předvést své nejlepší výkony Tom. I přes neúspěch v prvním pokuse odhodlaně zaběhl i ten druhý, a nakonec skončil na krásném 12. místě.

Následovaly starší holky. Reprezentovala nás Anežka, která se poprala se stresem na startu, do pokusu vložila celé své srdce a do cíle doběhla s osobním rekordem 13,16 sekund. Tento neuvěřitelný čas jí zajistil nejvyšší místo na stupni vítězů a zlato na krku.

V kategorii starší kluci se na dráhu postavil Franta. Jako jeden z nejmladších na startu se se svým úkolem popasoval obstojně. V prvním pokuse ho dělila od osobního rekordu špatně zapojená proudnice. V druhém pokusu si čas ale vylepšil, a to mu stačilo na krásnou sedmou příčku.

V odpoledních hodinách a v zhoršujících se povětrnostních podmínkách si travnatou dráhu vyzkoušeli dorostenci a dorostenky.

Nejdříve se připravila Nela. Vůbec jí neodradilo chladné počasí a závodila jako o život. První pokus zaběhla úžasně a v tom druhém se vyskytly potíže s rozhozenou hadicí. I přes to se ale umístila na šestém místě. Po ní šla na řadu Klárka. Plná sil a odhodlání v prvním pokusu zaběhla krásný čas, který jí dostal na čtvrté místo. V druhém pokusu jí ale počasí nepřálo a při startu jí spadla jedna hadice, a tak jí jen o kousek utekla bronzová medaile.

Na závěr soutěže se předvedl Ondra. Bohužel jemu také spadla hadice v průběhu startování a už ji nebylo možné spravit, i přesto se s tím Ondra popral, a jako vždy zaběhl krásný čas, který ho nakonec vynesl na třetí místo.

Gratulujeme všem soutěžícím a děkujeme za jejich reprezentaci.