Výzva na 11tý týden a výsledky minulého kola HEJBNI KOSTROU

Ahoj hasičky a hasiči,

Tak jak se vám skákalo přes kaluže? Dle zaslaných výsledků asi skvěle! U některých z vás to vypadá, že venku vůbec nechodili a jen létali (objevila se šampionka s počtem bezmála 2000 skoků za týden). Průměrně jste vyskočili 490 krát každý zúčastněný … to jste se vážně hejbli 😊.

To s pomocí maminkám to není zas tak růžové, jak jsme si původně plánovali. Vypadá to, že ani body vás nenalákaly a moc se vám pomáhat nechce. Celkem jste nasbírali jen 86 bodů, což  mohlo být pravda lepší. Našel se mezi vámi šikula s 22 body za týden. Vedoucí vás samozřejmě trumfli, protože jsou dospělí a pořádní uklízeli celkem 493krát. A zase jim nezbylo tolik času a sil na skoky přes kaluže.  

Co nás čeká v týdnu od pondělí 26.4.21 do pátku 30.4.21?

První výzva bude zatraceně hýbací. Budeme běhat! Ale nebojte, zvládne to určitě každý. Budete si počítat čas, jak dlouho dokážete běžet. Klidně ze začátku jen minutku, dvě. Vše se počítá. Uvidíte, že na konci týdne už to bude mnohem delší čas. Minutka k minutce a za den máte hnedle klidně půlhodinku. Ale pozor, musí to být opravdu BĚH! Ne rychlá chůze, opravdu běh, kdy jsou obě nohy odlepené od země! Klidně pomalý běh, nemusíte sprintovat jak Usain Bolt 😊 Ale musí to být běh. Každý den si sečtete uběhnutý čas a na konci týdne chceme vidět uběhnutou aspoň hodinu! To máte jen 12 minut denně!

U druhé výzvy si pro změnu odpočinete. Body získáte za přečtení básničky. Mrkněte do knihovničky, do čítanky nebo učebnice češtiny, něco tam najdete. A kdo ne, mrkne na internet. Starším a těm co se chtějí bát, doporučujeme Kytici od J. Erbena ( http://www.cist.cz/Poezie/kytice.htm ). Jsou to báječné horory na dobrou noc. Kdo se chce zasmát, sáhne po Aprílové škole od J. Žáčka nebo si přečte Ódu na lelky od E. Frynty (https://vseprovasedeti.webnode.cz/products/oda-na-lelky/). Máme tady Ladu, Kainara, Hrubína, Skácela, pro romantiky je tady Seifert (http://svjet.sweb.cz/basne7.html#pisenl) nebo Mácha. A nemusíte zůstávat jen u českých autorů, klidně se vydejte do světa!

V pátek večer nebo v sobotu po celý den nám posílejte vaše výsledky – tj. uběhnutý čas a počet přečtených básní – na tel. 737 936 693 nebo e-mail lenka.pavlikova1@gmail.com.

Budeme moc rádi, když se u plnění výzev fotíte a fotky nám pošlete. Fotky posílejte klidně během celého týdne, ať inspirujete i ostatní.

A kdo chce, může za extra body nějakou básničku sám složit. Ideálně aby byla o hasičích 😊