HEJBNI KOSTROU – výsledky za čtvrtý týden a nová výzva

Ahoj hasičky a hasiči,

děkujeme všem, kteří se zapojili. Knižní výzva byla menší problém, než jsme si původně mysleli. Ale nějak se vám nechce hýbat. Školy byly větší výzvou, než se zdálo, a mnozí z vás, kteří četli jako diví, neoběhli ani jedno kolečko. Tak hlavně nevzdávat se! Další výzva už vám sedne snad lépe.

Je vidět, že čtení vám nedělá větší problémy a jsou mezi vámi knihomolové, kteří zvládli za 5 dní více jak 300 stránek! Vedoucí vás sice převálcovali neb mají v průměru 243 stránek, ale chtěli bychom je vidět, jak četli na ZŠ. V průměru zvládli hasičata 80 stran za pracovní týden. Nádhera! Pošlete tip na knihu a my ho rádi zveřejníme na našich stránkách.

I v obíhání škol se vedoucí činili víc….ale to nevadí, za týden se nám podařilo „setřít prach“ ze šesti různých ZŠ …. No určitě už se tam těšíte, ale ještě to nějakou chvíli potrvá… tak jedeme dál… Vedoucí tentokrát zvítězili ale nové týdny přinášejí nové výzvy…

A teď, co nás čeká příští týden od pondělí 15.3.21 do pátku 19.3.21? Jelikož nám kliky daly zabrat a spousta z vás se o ně ani nepokusila, zkusíme začít od počátku.

První výzva je tedy téměř nehýbací, a i když vypadá na první pohled snadně, úplně snadný cvik to není. Vašim úkolem bude každý den zacvičit plank neboli prkno. Cvičit plank je na pohled velmi jednoduché. Opřete se o lokty a prsty na nohou, dáte tělo do jedné roviny jako prkno a v této poloze setrváte zpočátku několik vteřin, později pár minut. Po celý týden si počítejte, kolik vteřin nebo minut vydržíte v této poloze. Kdo si není jistý, jak cvik správně zacvičit, mrkněte na přiložený obrázek.

Druhá výzva bude opět na čas, ale pohybovat se budete venku. Jelikož nám v sobotu začne jaro, je nejvyšší čas oprášit kola, koloběžky, kolečkové brusle, skejty. Tedy vše, co má kolečka. Nezapomeňte nasadit přilbu, případně chrániče a hurá na kolečka! Pište si, kolik času strávíte za týden na kolečkách. Počítá se jakýkoliv pohyb, kde použijete kola. Na velikosti kol nezáleží, na ujetých kilometrech také ne. Ale pozor! Tentokrát nepočítáme chůzi pěšky!

V pátek večer nebo v sobotu po celý den nám posílejte vaše výsledky na tel. 737 936 693 nebo e-mail lenka.pavlikova1@gmail.com. Jsme zvědavé kolik vteřin či minut vydržíte jako prkno a jací jste jezdci na kolečkách.

A mimo soutěž. Doufáme, že nám počasí bude přát a nebude pršet. Byly bychom moc rády, pokud vytáhnete křídy a něco pěkného nám namalujete před hasičkou. Může to být cokoliv, co vás napadne. Třeba jak plníte výzvy. Když se u toho i vyfotíte, rády vaše fotky zveřejníme.

Těšíme se na Vaše fotky, obrázky na chodníku před hasičkou i že se tentokrát zapojí i peciválové! Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se!