Postoupili jsme na republiku

V sobotu 4. 11. 2023 se 3 naše družstva, která postoupila z okresního kola závodu hasičské všestrannosti a brannosti v kategoriích mladší žáci, starší žáci a dorostenci podívala do Vracova na krajské kolo. Byla zima, ale adrenalin a chuť vyhrát byla silnější, přesto konkurence byla veliká

Postupně jsme se vydávali na trať a statečně bojovali o každé vteřiny. Zvládli jsem uzlování, střelbu ze vzduchovky, mapové značky, dle nových pravidel i stopy zvířat a rostliny, překonávání překážky, požární ochranu i základy první pomoci, evakuační zavazadlo či záchranářskou uličku.

První se do závodu vrhli mladší žáci. Snažili se jak mohli, ale pár chyb je nakonec posunulo a skončili tak na pěkném 14. místě .

Chvíli po nich nastoupilo silné družstvo starších žáků. Odhodlaně se vydali na trasu. Hned ze začátku je zaskočila střelba ze vzduchovky, která dělala problém většině družstev napříč kategoriemi. Pokračovali však až do konce a jejich úsilí jim vyneslo skvělé 9. místo

Nakonec se na řadu dostali dorostenci. Ti s vypětím všech sil, nicméně s úsměvem proběhli trať a umístili se na první příčce! Odváží zlaté medaile a postupují tak na mistrovství ČR, které se uskuteční první víkend v dubnu ve Vlašimi. Do té doby budeme pilně trénovat, abychom se pokusili o co nejlepší reprezentaci našeho sboru.