Velké úspěchy na okresním kole v závodu 60 m s překážkami

I když předpověď nám nebyla moc nakloněna, nakonec se alespoň na dopoledne počasí umoudřilo a dlouho očekávané závody se mohly uskutečnit. V sobotu 29. 4. se v Brně – Slatině sjelo na 54 závodníků, kteří ve 4 kategoriích poměřili své síly v disciplíně 60 m s překážkami. Startovní listina byla hojně zaplněna dětmi i z našeho sboru, které měly po soustředění na tuto disciplínu velmi dobře natrénováno. Po velikých soubojích o každou sekundu se nakonec na stupně vítězů probojovali i naši závodníci.

Nejdříve nás svým krásným pokusem reprezentovala Terka, která si těmito závody vylepšila svůj osobní rekord. Dále přišli na řadu mladší chlapci a se skvělými časy postoupilo pět ze šesti závodníků na krajské kolo. Starší holky také předvedly výkony, za které se vůbec nemusí stydět a všechny se umístily v rozmezí prvního až pátého místa. Starším klukům už bohužel počasí tolik nepřálo, ale i přes to se dokázali hned čtyři z nich kvalifikovat do dalšího kola, kde jistě předvedou stejně skvělé výkony.

Na krajské kolo disciplíny 60 metrů s překážkami se dostalo 13 ze 16 našich závodníků, což bereme jako velký úspěch, protože pro spoustu z nich to byly první závody v šedesátkách. Doufáme, že takto bude pokračovat celá sezóna a naše poličky budou opět přetékat poháry

Gratulujeme všem závodníkům:

Mladší děvčata: 1. Terezie Matuchová, Mladší chlapci: 1. Jaromír Martének, 3. Tomáš Kantor Starší děvčata: 1. Anežka Crhonková, 2. Anna Košinarová, Starší chlapci: 1. Matěj Kopřiva, 3. Martin Pavlík

A na závěr malá pozvánka. 7 nejrychlejších závodníků z každé kategorie automaticky postupuje do krajského kola, které se uskuteční 18. 6. 2023 na brněnském stadionu VUT. Pojďte s námi podpořit naše závodníky a vytvořit jim tak nezapomenutelnou atmosféru. Určitě nebudete litovat.