Hasičské soustředění

V sobotu a v neděli se uskutečnilo soustředění na okresní soutěž hry Plamen. Tento víkend bylo trénování určeno pouze pro mladší a starší žáky, šikovní dorostenci a dorostenky nám vypomáhali jako instruktoři.

Celé soustředění bylo rozděleno na skupiny podle kategorií, které se postupně střídaly v areálu hasičky na Bzenecké a na ovále ZŠ Mutěnická, které moc děkujeme za tuto možnost. První den mladší zahájili na hasičce, kde trénovali především požární útok, starší žáci se mezitím zdokonalovali na ovále ve štafetě dvojic a štafetě 4 x 60 m. Po výborném obědě který jsme mohli sníst v příjemné atmosféře Vinárny pod radnicí a klidné polední pauze se obě skupiny prohodily, mladší šli na ovál a starší na požární útok. V neděli se tento koloběh opakoval. Bylo již znát určité vyčerpání, ale ani to neodradilo děti od poctivého tréninku.

Všechny děti se na soustředění opravdu snažily a podle toho vypadaly i jejich výsledky. Za necelý měsíc, tedy v květnu se totiž koná dlouho očekávaná okresní soutěž, na kterou máme po víkendu skvěle natrénováno, tak nám držte palce, ať naši mladí hasiči předvedou své nejlepší výkony a postoupí, tak jako minulý rok, na krajské kolo.

Děkujeme všem pomocníkům, bez kterých by se toto soustředění nezvládlo, a také moc děkujeme Vinárně pod radnicí, že nám propůjčila své prostory pro nachystání obědů pro naše děti i vedoucí.