Velký úspěch v úvodu sezóny v Havířově

Sen každého závodníka se pro naše mladé hasiče stal realitou, a to v sobotu 24. února 2024 v Havířově. Na 34. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň 32. ročník neoficiálního mistrovství Čech, Moravy, Slezska a Slovenska jsme si přijeli zasoutěžit, to že budeme slavit tak obrovský úspěch jsme netušili a stalo se, odvážíme se nejcennější zlatou příčku v kategorii starších žáků. Do Havířova přijelo na 700 dětí a nám se podařilo opravdu být nejlepší.

Na všechna družstva čekala štafeta dvojic, uzlová štafeta a štafeta 4×40 metrů s překážkami. Našich 9 starších závodníků se ráno nejprve popralo se štafetou dvojic, kde si vybojovali první malý úspěch, a to 2. místo. Byla to pro ně velká motivace bojovat ze všech sil dál. Další přišla na řadu uzlová štafeta, a přestože se ručičky klepaly a nervozita stoupala, tak ji zvládli zcela bezchybně a v rekordním čase 30 sekund a tím si zajistili 3. místo v této disciplíně. Jako poslední přišla štafeta 4×40 metrů s překážkami, kde každý člen týmu podal maximální výkon. A v tento moment nám bylo jasné, že jsme ze 43 zúčastněných družstev starších opravdu nejlepší, a že zlato odvážíme domů.

Naše družstvo mladších závodníků bojovalo také ze všech sil, přesto konkurence byla opravdu veliká. Získali nádherné šesté místo. Moc děkujeme za velkou podporu diváků a rodičů, všem vedoucím a samozřejmě hlavně gratulujeme našim úžasným závodníkům.

Velké oslavy proběhly na následující schůzce, kde jsme to řádně oslavili dortem a dětským šampaňským.