Soutěž v Ostravě

Včera jsme zahájili další sezónu Českého halového poháru.

Po velkém Havířovském úspěchu jsme se opět s vybranými mladšími a staršími žáky vydali do moravskoslezského kraje, tentokrát do Ostravy na halové šedesátky. Poprvé jsme měli účast ve všech kategoriích a zároveň nás reprezentovalo nejvíce závodníků v historii našich účastí na šedesátkách.

Za mladší dívky běžela Terka, pro kterou to byly její první šedesátky. V prvním pokuse si prošla těžkou zkouškou, kdy se její výkon vůbec nepodobal jejím představám. Ve druhém pokuse ale zabojovala a na svých prvních závodech si vybojovala krásný výsledek.

Dále šli na řadu mladší kluci. Všichni tři (Jára, Kuba a Tom) již mají zkušenosti s šedesátkami, nicméně pro Kubu a Toma se jednalo o první závody v rámci Českého halového poháru. Nejrychlejší se tedy ukázal být nejzkušenější Jára, který s časem 16,42 obsadil 36. příčku. Kuba s Tomem se premiéry nezalekli a za svoje výkony se určitě nemusí stydět.

Pro starší dívky se jednalo o dosavadně nejúspěšnější závody v Českém halovém poháru. Anežka s osobním rekordem v čase 13,62 doběhla na krásném 40. místě. Po ní přišla na řadu Kája, u rozdělovače se jí však stala menší nehoda, při které si zlomila kůstku na noze. I tak, ale v běhu pokračovala a s časem 13,55 se vyhoupla na 36. místo. Obě dívky si tedy připsaly cenné body do celkového hodnocení poháru. Káji přejeme brzké uzdravení a doufáme, že se dá co nejrychleji do kupy.

Za starší kluky nás reprezentovali Matěj a Franta. Matěj měl oba dva pokusy skvěle rozběhnuté, ale bohužel mu dnes štěstí nepřálo a v obou se zasekl u rozdělovače. My však víme, že časy v řádu dvanácti sekund mu nedělají žádný problém a věříme, že na další soutěži v Jablonci to předvede. Po Matějovi šel na svůj pokus Franta, ten si jako spousta jeho mladších kolegů připsal svoji premiéru v poháru a s jeho osobním rekordem v čase 15,31 se umístil uprostřed startovního pole.

Děkujeme za vaši podporu a držte nám palce, protože sezóna se teprve rozjíždí